Kuinka kylpyhuone kannattaa siivota

Kuinka kylpyhuone kannattaa siivota

Siivoaminen ei ole aina hauskaa. Tässä muutama vinkki, jotta siivoaminen sujuisi nopeammin ja lopputulos kestäisi kauemmin. Tänään siivouksen kohteena on kylpyhuone. 

Kylpyhuone on yksi kodin huoneista jota käytetään paljon. Kylpyhuoneessa ollaan luonnollisesti paljon tekemisissä veden kanssa, joten hygienia ja puhtaus ovat entistäkin tärkeämpiä asioita. 

Mitä tulisi huomioida kylpyhuoneen siivouksessa

Kylpyhuoneessa käytetään suihkua, ammetta sekä lavuaaria hyvinkin usein päivittäin. Puhtaus ja hygienia ovat tärkeitä asioista näillä alueilla. Yleensä pelkkä viikkosiivous ei riitä kylpyhuoneen puhdistukseen, muuta kuin ehkä visuaalisesti. Yksi helppo konsti pitää nämä märät alueet hieman kauemmin puhtaina on niiden kuivaaminen heti käytön jälkeen. Tähän ei kulu aikaa kuitenkaan kuin muutama minuutti. Kuivauksen etuna on, että bakteerit tarvtsevat kosteutta kasvaakseen ja levitäkseen. Samalla myös kalkin määrä laatoissa vähenee. 

Peilit

Kylpyhuoneen peiliin kerääntyy koko skaala tahroja, siinä näkyvät hammastahnan roiskeet, käsienpesusta roiskunut saippua, hiuksia ja myös vesihöry jättää peiliin laikkuja. Kun peili on puhdas näyttää myös kylpyhuone puhtaammalta. Peili on hyvä puhdistaa säännöllisesti mikrokuituliinalla. 

Etikka!

Etikka puhdistaa erinoamisesti kosteat tilat kodissa. Etikka myös tekee siivouksesta helpompaa. Etikka on halpaa ja lisäksi erittäin ympäristöystävällistä. Sen avulla poistat kalkkitahrat ja ureajäämät, lisäksi etikalla pääset eroon myös kaikenlaisista bakteereista.

Viemäreiden läviköt

Asentamalla yksinekertaisen muovilävikön viemäriin helpotat siivoustasi melkoisesi. Suihkun tai kylvyn jälkeen pyyhi lävikkö paperilla ja saat kätevästi hiukset yms. pois viemäriä tukkimasta.

Ajansäästöä

Kuinka kylpyhuone sitten saadaan siivottua nopeasti, mutta tehokkaasti, tässä muutama vinkki, kuinka siivous kannattaa tehdä:

  • Lisää puhdistusainetta vessanpönttöön (jos kylpyhuoneessa on myös wc-pönttö) ja anna vaikuttaa
  • Kerää kaikki ylimääräiset tavarat pois mitkä saattavat häiritä siivousta. 
  • Etikalla tai sitruunaisella puhdistusaineella puhdistat parhaiten lavuaarit , suihkun kylpyammeen, kalusteet, suihkuovet ja laatat. Suihkuverhot tulisi pestä pesukoneessa kerran kuukaudessa. Puhdista viemärit tarvittaessa.
  • pyyhi pölyt hyllyiltä ja laita tyhjät pakkaukset roskikseen 
  • Puhdista peilit ja lasipinnat lasinpuhdistusaineella sekä puhtaalla liinalla. 
  • Puhdista vessanpönttö vessaharjalla. Pyyhi pönttö myös ulkopuolelta. Käytä WC-pöntön puhdistukseen omaa pesulappua, joka tulisi pestä heti käytön jälkeen
  • Puhdista ja pese lattia märällä mopilla 
  • Laita tavarat paikoilleen