Sitruunahappo - kotitalouden monilahjakkuus

Sitruunahappo - kotitalouden monilahjakkuus

Tietoisuus ympäristöystävällisemmästä elämäntavasta on kasvanut ihmisten mielissä, paitsi ruokaan, vaatteisiin tai kosmetiikkaan liittyen, myös puhdistusaineiden kulutus on menossa vastuulliseen ja ympäristöystävälliseen suuntaan. Kemialliset puhdistusaineet ovat epäterveellisiä ja kalliita, ja sen sijaan, että kamppailisit pitkän ainesosalistan kanssa, hyväksi havaittu kotikonsti - sitruunahappo - tarjoaa erittäin yksinkertaisen ja yleiskäyttöisen vaihtoehdon monenlaisiin käyttötarkoituksiin kotitaloudessa ja sen ulkopuolella. Käytännöllinen vaihtoehto on monikäyttöinen, erittäin tehokas ja myös ekologinen vastine perinteisille puhdistusaineille.

Mutta mitä sitruunahappo tarkalleen ottaen on ja mitä sinun tulee ottaa huomioon sitä käyttäessä?

Sitruunahappo on yksi yleisimmin käytetyistä kasvipohjaisista hedelmähapoista ja se on jauhemainen kiinteä aine, joka on vesiliukoinen, väritön ja biohajoava. Yli 200 vuotta sitten sen löytäjä Carl Wilhelm Scheele eristi sitruunahapon sitruunasta ja antoi sille sen tunnetun nimen. Sitä löytyy omenoista, päärynöistä ja marjoista, mutta myös eräistä havupuista ja sienistä.. Jopa kehomme tuottaa sitruunahappoa hiili- ja rasvahappoaineenvaihdunnan välituotteena.
Usein käytettyjä käyttöalueita ovat elintarviketeollisuudessa aromi- tai säilöntäaineiden muodossa. Mutta sitruunahappo näyttää voimansa myös puhdistusaineissa ja on yleiskäyttöinen, vaikuttava ja ennen kaikkea tehokas pieni apulainen.

Mutta huomio! Tämä näennäisesti huomaamaton aine on silti happo. Oole varovainen annostuksen kanssa ja vältä kosketusta silmien kanssa.
Jos sinulla on herkkä iho, suosittelemme kumikäsineiden käyttöä.

Käytännön vinkkejä sitruunahapon käyttöön kotona

1) Klassikko kalkkia vastaan
Kaikki tietävät ne ärsyttävät valkoiset kalkkijäljet suihkupäässä ja vesihanoissa tai vedenkeittimeen paakkuuntuneen kalkin. Olipa se sitten keittiössä, kylpyhuoneessa tai ruosteenpoistossa - monipuolinen sitruunahappo tekee ihmeitä kaikkialla ja jättää myös raikkaan sitruunan tuoksun.

Ja se on näin helppoa:

  • Kahvinkeittimet, vedenkeittimet jne.: Sekoita 3 ruokalusikallista sitruunahappoa 1 litraan vettä ja kaada vastaavaan laitteeseen. Kuumenna maksimissaan haaleaksi, muuten lämpö heikentää puhdistustehoa. Jotta aamukahvisi ei maistu sitruunalta, huuhtele laite uudelleen vedellä.
  • Kylpyhuoneen kalusteet ja hanat: Valmista vesi-happoliuos (kuten edellä) kaada suihkepulloon ja ravista hyvin. Jos haluat toisenlaisen tuoksun, sekoita joukkoon muutama tippa eteeristä öljyä! Suihkuta sitten, anna vaikuttaa hetken, huuhtele kylmällä vedellä ja pyyhi kuivaksi.
  • Astianpesukoneet ja pesukoneet: Laita 7-8 ruokalusikallista sitruunahappoa suoraan tyhjään laitteeseen ja valitse keskilämpöinen huuhteluohjelma (enintään 40 astetta).

Huomautus : Sitruunahappoa voidaan käyttää monella tapaa, mutta perusmetallit, kuten alumiini, eivät ole haponkestäviä ja voivat siksi vaurioitua!

2) Edullinen yleispuhdistusaine
Kun et kiinnitä huomiota ja kattila vuotaa yli, keitto roiskuu mikroaaltouunissa tai kastike menee yli uunissa? Ei ongelmaa! Sekoita ruokalusikallinen sitruunahappoa lämpimään veteen, käsittele sillä likaiset alueet ja huuhtele sitten kaikki pois puhtaalla vedellä.

BIOlindon vinkit :

  • Pinttyneen lian poistamiseksi kattiloista tai pannuista kiehauta seos, anna vaikuttaa ja huuhtele hyvin.
  • Jos uuni tai mikroaaltouuni on likainen, lämmitä laitteet hetkeksi enintään 100 asteeseen puhdistuksen jälkeen.

Kalkkikertymä ja jäämät kukkaruukuista tai maljakoista voidaan myös puhdistaa erittäin helposti: laita 3 lusikallista sitruunahappoa ämpäriin haaleaan veteen, jätä esineet toimimaan yön yli ja puhdista ja huuhtele huolellisesti seuraavana aamuna.

3) Kristallinkirkas puhdistus
Sitruunahappo muodostaa yhdessä alkoholin ja veden kanssa erinomaisen kiiltoa lisäävän huuhtelukirkasteen astianpesukoneelle, joka samalla torjuu kovan veden kalkkikertymiä koneeseen. Liuota tätä varten 40 g sitruunahappoa 100 ml:aan lämmintä vettä ja lisää 150 ml alkoholia. Itse tehty huuhtelukirkaste on valmis, eikä enää ole raitoja ja maitoisia lasinreunuksia!

4) Kotitekoinen tahranpoistoaine
Paidoissa ja puseroissa on usein pesun jälkeenkin edelleen kellertäviä tahroja kauluksessa tai kainaloissa. Jotta voit edelleen tuntea olosi mukavaksi suosikkivaatteissasi ja saada hiki- ja deodoranttitahrat häviämään, suositellaan tehokasta hoitoa sitruunahappovesiliuoksella:
Liota vaatteita muutama tunti (10-15 g happoa litrassa vettä) ja pese sitten koneessa tavalliseen tapaan.
Huomautus: Sitruunahapolla on valkaiseva vaikutus ja se soveltuu vain valkoiselle pyykille!
BIOlindo-vinkki: Epämiellyttävät deodoranttitahrat johtuvat pääasiassa alumiinia sisältävistä deodoranteista. Käytä siis luonnollisia ja alumiinittomia tuotteita!

5) Taivaallisen pehmeät pyykit
Monet herkkäihoiset eivät halua iholleen aggressiivisia aineita. Pesuaineilla ja huuhteluaineilla on tässä epäilemättä tärkeä rooli. Sitruunahapon avulla ihon luonnollinen tunne säilyy ja pinttynyt lika poistetaan perusteellisesti vaatteista.
Näin se toimii: Liuota 5-6 ruokalusikallista sitruunahappoa 1 litraan vettä ja lisää huuhteluainelokeroon 2 annoskorkkia joka pesukertaa kohden!
Huomaa vielä: Sitruunahapolla on valkaisuvaikutus ja se soveltuu vain valkoiselle pyykille!

6) Harjaa, huuhtele, valmis - tuoksuva wc-puhdistusaine!
Ja se on yhtä helppoa kuin miltä se kuulostaa: Laita wc-pönttöön noin kolme ruokalusikallista sitruunahappoa, anna vaikuttaa, käsittele hetken harjalla ja huuhtele sitten. Virtsatahrat poistuvat kokonaan ja saat myös sitruunamaisen raikkauden.

Puhtauden ja ekologisuuden puolesta!
Näiden vinkkien avulla voit säästää useita kalliita puhdistusaineita ja kemiallisia puhdistusaineita ja suojella näin terveyttäsi, ympäristöäsi ja lompakkoasi.
Kokeile ja vakuuta itsesi luonnollisesta monikäyttöisyydestä!
Sitruunahappo BIOlindolta

Muuten: sitruunahappoa ei käytetä vain puhdistustarkoituksiin, sitä löytyy myös monista kosmetiikkatuotteista ja elintarvikkeista. Voit myös käyttää sitä tee-se-itse kylpyhelmien, kuplivien juomien valmistukseen ja paljon muuta. Mutta se onkin jo toinen aihe...